Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@07:14:28 GMT

بازی رنگ قناری در بازار خودرو

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۵۸۵۵

بازی رنگ قناری در بازار خودرو

کار به جایی رسیده اکه خودرو‌های «دور‌رنگ» را به‌عنوان ماشینی بدون خط‌و‌خش به خریداران قالب می‌کنند، به همان اندازه که راه‌کار‌های مطمئنی برای تشخیص بدنه سالم خودرو‌ها وجود دارد، ترفند‌های جدیدی برای کلاهبرداری از خریداران وجود دارد که موجب شده تا میزان کلاهبرداری‌ها افزایش یابد.

بیشتربخوانید

«خودرو» در مسیر تک‌نرخی شدن

اصولا متقاضیان خودرو به دو موضوع مهم در خرید خودرو‌ها توجه می‌کنند: «فنی ماشین و بدنه»؛ سال‌هاست برای تشخیص این‌که خودرو‌ها در چه وضعیتی قرار دارند، شرکت‌های خصوصی تاسیس شده‌اند که در قبال دریافت مبالغی، خودرو‌ها را کارشناسی می‌کنند و گواهی ارائه می‌دهند هرچند که به دو طرف معامله اعلام می‌کنند هیچ مسؤولیتی در قبال غلط بودن کارشناسی خود ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به همین دلیل است که اصولا خریداران با خرج کردن بیشتر برای کارشناسی، از چند شرکت برای تعیین ارزش خودرو استفاده می‌کنند، ولی با این حال، اتفاقات عجیبی، زیر پوست کارشناسی‌ها رخ می‌دهد. یکی از روش‌هایی که کاربرد بسیاری دارد صحنه‌سازی در کارشناسی خودروست.

صحنه‌سازی با مشتری قلابی
فردی برای بازدید از خودروی آگهی شده بالای سر ماشین می‌رود و با صاحب خودرو مشغول مذاکره می‌شود، مالک از خودروی خود تعریف کرده و آن را بی‌خط‌و‌خش معرفی می‌کند؛ متقاضی که مدهوش تعاریف فروشنده شده، قصد دارد شرکت‌های کارشناسی خودرو را به میان بیاورد که ناگهان فردی خوش‌پوش با خودرویی لوکس وارد معرکه شده و می‌گوید آگهی خرید خودرو را در سایت‌های اینترنتی دیده و می‌خواهد آن را کارشناسی کند.

او به یک شرکت کارشناسی خودرو زنگ زده و از آن شرکت می‌خواهد کارشناسی را به محل اعزام کند، متقاضی اول هم خوشحال از این‌که دیگر نیازی نیست پول کارشناس بدهد، منتظر می‌ماند تا کارشناس در محل حاضر شود. نیم ساعت بعد کارشناس به خودرو می‌رسد و معاینه‌فنی را آغاز می‌کند و در نهایت می‌گوید این ماشین هیچ مشکل فنی یا بدنه ندارد.

متقاضی دوم که در ظاهر یک فرد غریبه است، شروع به چانه زدن با فروشنده می‌کند و اینجاست که متقاضی اول، برای آن‌که از خرید ماشین جا نماند، شروع به اعتراض می‌کند که او مشتری اول است، فروشنده منتی بر سر خریدار اول می‌گذارد و مشتری دوم را رد می‌کند. خریدار اول هم که پولی بابت کارشناسی ارائه نکرده، بادی در غبغب می‌اندازد که بدون هیچ هزینه‌ای، کارشناس را به صحنه آورده به سمت دفتر اسناد رسمی می‌رود و خودرو را می‌خرد، اما پس از خرید خودرو، متوجه می‌شود تمامی اتفاقات آن روز، یک صحنه‌سازی بوده و خودرویی که حالا صاحبش شده بسیار کم‌ارزش‌تر از بهایی است که پرداخت کرده است.

عملیات شبانه در پارکینگ
روش دیگر در پارکینگ‌ها کاربرد دارد؛ وقتی خودرو دو قبضه شده و به پارکینگ می‌رود، فروشنده وارد گود می‌شود و شبانه، قطعات خودرو را جابه‌جا می‌کند، چون در قولنامه هیچ جزئیاتی درج نشده، فروشنده چنان اتومبیل را از قطعات اصلی لخت کرده و قطعات کارکرده را جایگزین آن می‌کند که وقتی فردا، فروشنده به پارکینگ مراجعه می‌کند شگفت‌زده می‌ماند، ولی هیچ راهی برای اثبات حقانیت خود ندارد.

این روش هم کاربرد زیادی در جمع کلاهبرداران دارد و به همین دلیل همواره توصیه می‌شود خریداران همه جزئیات را در قولنامه ذکر کنند تا بتوانند از حق خود دفاع کنند.

تغییر شماره شاسی
شماره شاسی و موتور، مهم‌ترین عامل در پیگیری قضایی کلاهبرداری است، بر همین اساس، در قولنامه‌ها شماره شاسی موتور‌ها جابه‌جا شده و عملیات کلاهبرداری شکل می‌گیرد.

خریداری که فکر می‌کند خودرویی ارزان خریده، چند روز بعد متوجه می‌شود خودرویش چیزی نبوده که از روز اول دیده‌بود؛ به فروشنده مراجعه می‌کند که به او گفته می‌شود طبق قرارداد و سند تنظیم شده، شماره شاسی و موتور همانی است که در قرارداد ذکر شده. آنجاست که مالک جدید خودرو متوجه می‌شود روز نخست، خودرویی دیگر به او نشان دادند و روز بعد، ماشینی دیگر با شماره شاسی و موتوری متفاوت به او تحویل داده شده و او نیز دستش به جایی بند نیست.

روش دیگری هم که در کلاهبرداری‌ها رایج است، دستکاری کیلومترشمار خودروهاست به‌طوری که گاهی با دیاگ‌زدن هم کارکرد اصلی خودرو مشخص نمی‌شود. بسیاری از کلاهبردارانی که از این روش بهره می‌برند، چنان از درست بودن کیلومترشمار خودروی خود صحبت می‌کنند که به خریدار می‌گویند حاضر هستند هزینه دیاگ‌زدن را در نمایندگی‌ها به‌عهده بگیرند که خب، این بهترین حالت برای خریدار است. آن‌ها خودرو را به نمایندگی که قبلا با او قرار را تنظیم کرده بودند می‌روند و اپراتور هم طبق قرار قبلی، همان چیزی را می‌گوید که فروشنده می‌خواهد. خریدار هم از همه جا بی‌خبر، با دلی خوش خودرو را معامله می‌کند و بعد متوجه می‌شود چه کلاه گشادی بر سرش رفته است.

منبع: روزنامه جام جم 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خرید خودرو قیمت خودرو کارشناسی خود متوجه می شود شماره شاسی خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو

بازار خودرو در سومین روز معاملاتی هفته، شاهد ریزش سنگین قیمت‌ها بود.

به گزارش مشرق، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با بدون تغییر به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۲ میلیون تومان کاهش یافته و ۶۲۸ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش یک میلیون تومانی، ۷۹۷ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با کاهش ۲ میلیون تومانی ۶۸۸ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ با کاهش ۵ میلیون تومانی، به قیمت ۸۳۰ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار بدون تغییر به قیمت ۹۷۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ نیز ۸۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، بدون تغییر یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ هم بدون تغییر، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار بدون تغییر، ۶۲۰ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۳ میلیون تومانی ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۳ میلیون تومانی ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار بدون تغییر ۸۱۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار بدون تغییر به قیمت ۸۱۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۴۴۳ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم به قیمت ۴۲۰ میلیون تومان رسید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • افت چند میلیونی «کوییک دنده‌ای S» در ۲۴ ساعت
  • آرامش در بازار خودرو
  • روح الامینی: باید انحصار از بازار خودرو برداشته شود
  • جریمه۱۵ میلیارد ریالی فروشنده تجهیزات تقلبی آسانسور در کرمانشاه
  • شماره‌گذاری این خودرو تا اطلاع ثانوی متوقف شد
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • چرا نباید از فروشنده‌های سیار غذا خرید؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • کارشناسی بازی استقلال و ذوب آهن